Martorell renova el servei Reempresa: continuïtat entre antics i nous propietaris
24/01/2017 13:33L’Ajuntament de Martorell, la patronal Cecot i el Centre de Reempresa de Catalunya han renovat aquest dimarts el seu acord de col.laboració. L’objectiu d’aquest servei, que ofereix el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell, és evitar el tancament d’empreses i negocis, tot oferint assessorament i solucions de continuïtat entre antics i nous propietaris.
A l’acte hi han assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el president de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, el president de la patronal Cecot i del Centre Reempresa, Antoni Abad, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.
El Centre de Reempresa de Catalunya pretén crear un mercat únic per a la compravenda d’empreses, tot oferint solucions de continuïtat entre els antics i els nous propietaris per consolidar així el teixit empresarial existent i reforçar-ne la competitivitat.
“Valorem molt satisfactòriament l’experiència obtinguda fins ara, les dades són molt positives. Sense programes d’aquest tipus, moltes empreses acabarien morint, i tots sabem el que costa iniciar una empresa: amb aquest relleu mantenim viu el teixit econòmic”, ha declarat l’alcalde Fonollosa, que resumeix el Reempresa com el fet de facilitar que “persones que busquen una oportunitat empresarial agafin el testimoni d’algú que vol vendre’s el negoci o que es jubila”.
Es tracta d’una “iniciativa molt bona, com totes les que fem amb la Diputació de Barcelona i amb què promovem l’economia local i supramunicipal; n’estem molt contents, i prova d’això és que tornem a signar un nou conveni amb Cecot i el Reempresa”, ha reblat l’alcalde.
Un punt Reempresa, a Martorell
Al Molí Fariner, Martorell disposa actualment d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya, que ofereix assessorament tècnic tant als empresaris que volen vendre la seva empresa o negoci com als reemprenedors disposats a adquirir-los i donar-los continuïtat. Es tracta de facilitar la compra d’un negoci en funcionament per part d'un o més emprenedors, amb l’objectiu doble de donar continuïtat al negoci original i d’estalviar als reemprenedors els llargs tràmits que suposaria crear una empresa nova.
Des de la seva posada en funcionament el 2015, el Punt d’Atenció del Centre Reempresa de Martorell, ha atès un total de 77 reemprenedors i 34 empresaris cedents amb els quals s’han generat fins a 116 processos i gairebé 200 reunions. Els resultats obtinguts fins ara són: quatre reemprenedors martorellencs que han comprat empreses o negocis de fora del poble i tretze cedents martorellencs que han pogut vendre el seu negoci a reemprenedors del poble.
El cas de la “Corseteria Araceli”
L’Araceli Ovejero, martorellenca jubilada de 76 anys, és una de les persones que gràcies al servei Reempresa que gestiona el Molí Fariner ha pogut traspassar el seu negoci, la “Corseteria Araceli” (del carrer Francesc Santacana, del barri de la Vila, de Martorell), en comptes de tancar-lo. El continuarà la modista Núria Sansano, martorellenca de 52 anys que estava a l’atur.
Ovejero, que també ha assistit a l’acte, ha destacat la “tranquil·litat” que dóna saber que el teu negoci “queda en bones mans”, i el fet que durant un temps el relleu es fa sota la seva supervisió. Que vol dir que l’Araceli ja s’ha traspassat la cotilleria però segueix anant-hi per explicar-li els secrets del negoci a la Núria.
Diputació de Barcelona i patronal Cecot
La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar al juny de 2016 l’acord de col·laboració que estenia el Servei Reempresa a la província de Barcelona, com a model d’emprenedoria i creixement empresarial, que fomenta la continuïtat de les empreses. Amb l’acte d’aquest dimarts, ha estat l’Ajuntament de Martorell qui ha renovat el seu compromís amb Reempresa.
Actualment hi ha 35 punts locals de Reempresa a la demarcació de Barcelona. Des de 2012 fins a l'actualitat, 1.635 reemprenedors i 1.138 cedents han estat atesos. S'han salvat 332 empreses que representaven 1.228 llocs de treball.