15 empreses catalanes participaran al Disrupt de San Francisco, l'esdeveniment més important del món d'start-ups disruptives
29/07/2016 11:54ACCIÓ comptarà amb un estand al Disrupt SF, que aplegarà més de 5.000 emprenedors de Silicon Valley i els principals fons de capital risc i corporacions tecnològiques americanes
La Generalitat a través ACCIÓ, l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa, ha seleccionat les 15 empreses catalanes que participaran aquest mes de setembre al Disrupt de San Francisco (Estats Units) a través d’un estand de la Generalitat. Organitzat per l’entitat tecnològica americana Tech Crunch –que també ha col·laborat en el procés de selecció-, es tracta de l’esdeveniment més important del món d’start-ups amb tecnologies disruptives, que aplegarà entre el 12 i el 15 de setembre més de 5.000 emprenedors de Silicon Valley, 400 start-ups d’altres països convidats i els principals fons de capital risc i corporacions tecnològiques americanes. És la primera vegada que ACCIÓ tindrà presència física en aquest acte.
Durant l’esdeveniment, les start-ups mantindran reunions amb grans empreses i inversors americans –contactes realitzats per l’oficina d’ACCIÓ a Silicon Valley- i presentaran els seus projectes d’innovació disruptiva davant l’ecosistema emprenedor de la regió. Les start-ups catalanes seleccionades són Agroptima, Broomx Technologies, Bwom Technologies, Eodyne, Gestoos, HealthApp, Kompyte, Ledmotive, Mint Labs, Psious, Restb, Sekg, Mediktor, The Construct i Zolertia. En total, 128 empreses catalanes van presentar sol·licituds per formar part d’aquesta missió, i les seleccionades han rebut assessorament i acompanyament per part d’ACCIÓ per preparar les presentacions que faran davant dels inversors als Estats Units.
A més, durant el congrés, les start-ups catalanes tindran l’oportunitat de participar a l’Startup Battlefield, una competició reconeguda mundialment i premiada amb 50.000 dòlars on els emprenedors presenten els seus projectes i reben assessorament d’inversors i experts. Des del 2007 hi han participat 610 start-ups, que han aixecat més de 6.100 milions de dòlars, mentre que alguns dels guanyadors de passades edicions han estat Dropbox o Mint.
Al Disrupt SF d’enguany destacaran els projectes de realitat augmentada, intel·ligència artificial, biotecnologia, conducció autònoma, robòtica i de la Internet de les Coses (IoT). Segons el director de l’oficina d’ACCIÓ a Silicon Valley, Anselm Bossacoma, “les start-ups catalanes presentaran els seus projectes davant d’alguns dels inversors americans més influents i podran donar a conèixer les seves innovacions disruptives davant d’un fòrum mundial on és importantíssim veure i deixar-se veure”. Per Bossacoma, “aquí neixen moltíssimes empreses que després acaben cotitzant a la borsa, s’expandeixen mundialment o acaben sent adquirides per grans quantitats per corporacions multinacionals”.
Enguany hi participaran ponents com Shervin Pishevar (fundador del fons d’inversió Sherpa Capital, que ha invertit en empreses com Airbnb o Uber), Marc Andreessen (cofundador de Netscape i coautor de Mosaic, el primer navegador web, creat a la dècada dels anys noranta) o l’escriptor americà de ciència ficció Neal Stephensen.
Llistat d’empreses catalanes participants:
- Agroptima: 20.000 usuaris ja utilitzen el sofware creat per aquesta start-up que permet als pagesos controlar la seva explotació agrícola des del telèfon mòbil per incrementar-ne la productivitat a través de la recollida automàtica de dades mitjançant sensors.
- Broomx Technologies: creadors del dispositiu MadKameleon, que permet visualitzar realitat virtual i vídeos en 360 graus en espais físics (com habitacions, sales de reunions o parcs temàtics) sense utilitzar ulleres de realitat virtual.
- Bwom Technologies: presenta una eina tecnològica per la salut íntima de la dona, que consisteix en una aplicació al mòbil que ofereix un test de preguntes i exercicis personalitzats dirigits a la prevenció i a la millora de la qualitat de vida de la dona, mitjançant intel·ligència artificial.
- Eodyne: amb l’objectiu de rebaixar els costos i millorar la qualitat de rehabilitació dels pacients que han patit un ictus o un infart cerebral, l’start-up ha creat la plataforma de realitat virtual Rehabilitation Gaming System, que ja ha rebut la certificació de la UE i la validació clínica i que permet seguir un programa de rehabilitació en una clínica o a casa.
- Gestoos: ha desenvolupat un sofware que reconeix els gestos de les persones i que n’analitza el seu comportament en temps real, de manera que qualsevol superfície, pantalla o objecte pot esdevenir interactiu.
- HealthApp: és una start-up dedicada al desenvolupament d'aplicacions terapèutiques que connecten metges i pacients. El primer desenvolupament TCApp és una aplicació per tractar el trastorn de conducta alimentària i la obesitat que ja s'utilitza en més de 15 hospitals.
- Kompyte: donarà a conèixer una plataforma intel·ligent que registra l’activitat online de la competència i l’analitza en temps real.
- Ledmotive: presentarà una nova tecnologia d’il·luminació LED intel·ligent connectada a Internet. Es tracta d’una tecnologia que permet identificar qualsevol espectre de llum, ja sigui provinent del Sol o d’una font artificial, i reproduir-lo a l’instant en una làmpada situada en qualsevol punt del món.
- Mint Labs: l'empresa desenvolupa una tecnologia per entendre millor el cervell humà i els trastorns neurològics. Proporciona una plataforma basada en el núvol per accelerar el flux de treball per a la investigació de neuroimatge, amb algoritmes creats per l'start-up, que ajuden als especialistes a gestionar i clasificar milions d'imatge cerebrals, identificar automàticament anomalies, reduir el temps i els costos de R+D i accelerar el desenvolupament de noves teràpies per a malalties neurològiques. En l'actualitat emmagatzema més de 200.000 escàners cerebrals.
- Psious: es tracta d'una plataforma de realitat virtual pionera en el camp de la salut mental. Més de 400 clíniques i institucions ja l'estan utilitzant i més de 1.000 pacients ja s'hi han tractat amb èxit. L'aplicació ofereix entorns virtuals per tractar trastorns d'ansietat, com les pors i les fòbies, l’estrès posttraumàtic o l'ansietat generalitzada, entre d'altres aplicacions clíniques.
- Restb.ai: ofereix solucions basades en la intel·ligència artificial per al reconeixement intel·ligent d’imatges, automatitzant de manera eficaç tasques de classificació o interpretació visual en temps real. Mitjançant tecnologia pròpia Deep Learning i de Xarxes Neuronals Convolucionals és possible entrenar ràpidament models de visió personalitzats a cada necessitat empresarial amb precisions similars a la humana.
- Sekg: és una plataforma al núvol per dur a terme una anàlisi emocional i de comportament dels usuaris quan consumeixen continguts o juguen a un joc. La solució tradueix en temps real la informació recollida per dispositius wearables en estadístiques rellevants, tant pel propi usuari com per les empreses.
- Mediktor: 1,2 milions de persones ja han fet ús d’aquesta solució del camp de la salut, un sistema que recomana a l’usuari quines decisions prendre després que apareixin els primers símptomes d’una malaltia.
- The Construct: l'equip de The Construct va detectar que quan els estudiants aprenen robòtica tenen un problema al portar-ho a la pràctica per la dificultat d’accedir a un robot real. Per això han desenvolupat una app web que permet als estudiants utilitzar qualsevol robot del món mitjançant una simulació web.
- Zolertia: amb clients a Europa i Estats Units, l’start-up està portant la Internet de les coses (IoT) cap a la Internet de les petites coses. A través d’un petit hardware que s’instal·la fàcilment a qualsevol producte, converteix l’objecte en intel·ligent, autònom i connectat a internet.