El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) manté l’èxit en la tercera edició
13/06/2016 14:21175 alumnes de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda i Lola Anglada, han participat, aquest matí, en l’acte de cloenda del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) que ha tingut lloc a la sala d’actes del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. El projecte CUEME, que impulsen la l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques als alumnes de Primària.
La tercera edició del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) ha finalitzat amb l’acte de cloenda on els alumnes i escoles participants han recollit un diploma acreditatiu. En l’acte, l’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “el projecte ha permès a aquests nois i noies conèixer tot un procés de crear una cooperativa a través de la iniciativa, l’esforç col·lectiu i individual i el treball en equip”.
Un procés emprenedor i enriquidor de valors
Durant el curs els alumnes de cicle superior de Primària de les escoles Mercè Rodoreda, José Echegaray i Lola Anglada han creat, gestionat i tancat una cooperativa, durant aquest curs 2015-16.
Es tracta d’una iniciativa que consisteix en la simulació de la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa escolar. Enguany el projecte s’ha consolidat per tercer any consecutiu a Martorell,i ha estat un èxit, tant per la bona actitud i predisposició dels alumnes, com per la cooperació del professorat, dels padrins, dels col·laboradors i dels tècnics municipals.
El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola ha comportat la constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital social a aportar per cadascun dels socis...), l’elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, difusió i comunicació, producció i venda, aportació de part dels beneficis a projectes d'interès social i avaluació de la feina feta.
En l’acte hi ha assistit Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de l’Àrea de Cultura, d’Educació i Esports de la Diputació de Barcelona. Homet ha assegura que “l’objectiu és que d’aquí a massa anys, aquests nois i noies puguin crear una empresa o un negoci o formar part de la directiva d’un club esportiu o d’una entitat o ser l’alcalde del poble. Aquest projecte que impulsem des de la Diputació prepara als alumnes com una eina d’aprenentatge per al dia de demà”
En l’acte també hi ha assistit Núria Canal, regidora d’Ensenyament i de coordinació de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell i els representants d’entitats socials, de les cooperatives, tutores i directores dels centres educatius i les empreses que han apadrinat durant el curs a les cooperatives, OTEM2000, Export Moonwine i Cultius Cal Mas.
Durant l’acte s’ha projectat un audiovisual amb un recull de fotos i vídeos resumint les diferents activitats i etapes realitzades del projecte durant el curs. Seguidament la regidora d’Ensenyament Núria Canal junt amb els diferents representants de cada cooperativa ha fet entrega de la donació a les entitats socials seleccionades per les cooperatives (Creu Roja Martorell, Hospital Sant Joan de Déu, Càritas ASSOTEA i AFHICO).
L’alcalde Xavier Fonollosa junt amb els regidors Lluís Amat i Núria Canal i els padrins de les cooperatives han sigut els encarregats de lliurar els diplomes i un petit obsequi a tots els alumnes participants enguany en el projecte.
Per acabar l’acte, els representants de cada coopeerativa han compartit la seva opinió sobre el projecte amb l’alcale Xavier Fonollosa i la resta dels convidats, i seguidament han gaudit d’un petit refrigeri.
Cultura Emprenedora
El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluís Amat ha assegurat que “el projecte era previst incloure una escola per cada municipi però amb el suport de la Diputació hem incrementat una escola més cada curs. L’èxit d’aquest projecte és molt gran i vull agrair la implicació d’infants, professorat i famílies.”.
Cultura Emprenedora a l’Escola es va iniciar al curs 2011-2012 en set escoles de set municipis de la província de Barcelona. Durant el curs escolar 2014-15, van participar al projecte un total de 34 ens locals, 86 escoles i 146 cooperatives.
La promoció de la cultura emprenedora entre l’alumnat “afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica.