Catalunya i Alemanya engeguen un programa d'ajuts per fomentar projectes d'innovació entre empreses dels dos països
07/07/2015 10:59Els governs de Catalunya i Alemanya han llençat un nou programa bilateral d’ajuts per incentivar que les empreses catalanes i alemanyes desenvolupin projectes d’R+D i innovació conjunts. La Generalitat, a través d’ACCIÓ, atorgarà ajuts de fins a 200.000 euros a les empreses catalanes i les ajudarà a trobar socis alemanys per desenvolupar projectes conjunts.
Aquest programa bilateral neix arran del memoràndum d’entesa signat entre ACCIÓ i el Ministeri d’Economia i Energia alemany, una institució que oferirà ajuts a les empreses alemanyes que hi participin.
Els governs de Catalunya i Alemanya han llançat un nou programa bilateral d’ajuts per incentivar les empreses catalanes i alemanyes a desenvolupar projectes conjunts d’R+D i innovació. Així es deriva del memoràndum d’entesa signat per ACCIÓ, l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa, i el Ministeri d’Economia i Energia alemany, a través de l’agència de suport a projectes cooperatius d’innovació AiF Projekt GmbH.
L’acord contempla que la Generalitat destini ajuts de fins a 200.000 euros a les empreses catalanes, que hi podran accedir per concurrència competitiva. Igualment, el govern alemany també atorgarà ajuts a les companyies d’aquest país. A banda dels ajuts, ACCIÓ ajudarà les empreses catalanes a buscar socis alemanys que encaixin amb els seus projectes, i a la inversa.
A més, gràcies al memoràndum d’entesa, s’exploraran noves oportunitats de finançament per a projectes bilaterals, es farà difusió d’iniciatives en el camp de la transferència tecnològica i s’identificaran oportunitats i sinèrgies en matèria d’emprenedoria. L’agència alemanya ja té en marxa acords similars amb Finlàndia, Corea del Sud, Israel i Alberta (Canadà).
Segons la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, “Alemanya és un dels líders tecnològics d’Europa, un país on podem adquirir nous coneixements i experiències”. Compta amb sectors de primer nivell com “la química, la maquinària, el sector biològic, les energies renovables, l’automoció o les TIC”, assegura. Per la consellera delegada d’ACCIÓ, “la cooperació tecnològica internacional és una de les prioritats del Govern: permet compartir riscos tecnològics i empresarials, participar en projectes de més dimensió i entrar a nous mercats de la mà d’un soci local”.
D’aquesta manera, Alemanya se suma als països prioritaris per la Generalitat per impulsar projectes de cooperació tecnològica internacional. En el marc del Programa d’Innovació Internacional d’ACCIÓ, ja hi ha obertes línies d’ajuts en aquest sentit a Israel i Xile. De fet, recentment el govern català ha obert una antena tecnològica a Boston per intensificar aquesta política.
Enllaç relacionat
Font: Web gencat.cat