Tallers d’educació emocional per a participants del programa “Ocupa’t-3 Dones”
17/06/2015 14:10Participants del programa “Ocupa’t-3 Dones” han assistit des del mes d’abril a una sèrie de seminaris d’educació emocional organitzats al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell i impartits per Carmen Cordón, responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Martorell.
Les usuàries han iniciat aquests tallers amb la participació en una primera acció d’intervenció psicosocial anomenada “Taller d’Apoderament per a dones”, distribuïda al llarg de tres sessions de dues hores de durada, l’objectiu de les quals ha estat treballar diversos aspectes de la personalitat com ara, la identitat de gènere, l’autoconeixement i l’autoestima per aprendre a valorar-se de manera positiva.
La primera sessió de la sèrie d’intervencions, on han assistit 10 usuàries, té l’objectiu de transmetre a les participants la importància de saber identificar-se en funció del gènere com a eina d’autoconeixement per tal d’aprendre a valorar i acceptar les seves característiques com a dones, alhora que puguin identificar les seves fortaleses i debilitats com a alternativa de millora del seu benestar emocional.
El segon taller, amb la participació de 14 dones, pretén transmetre d’una manera participativa la importància de conèixer el concepte que tenim les persones de nosaltres mateixes amb la finalitat d’utilitzar aquest autoconeixement positivament tant en relació a la vida personal com en relació a la vessant laboral.
12 dones han participat en la tercera i darrera sessió del “Taller d’Apoderament per a dones” per tal de treballar el concepte de l’autoestima. En aquest taller han adquirit pautes per valorar i acceptar les seves característiques personals per aprendre a valorar-se de manera positiva acceptant les seves fortaleses i debilitats independentment de les circumstàncies personals o laborals.
Finalment 8 usuàries han participat en un quart taller “El Saber de les Dones”, amb l’objectiu de treballar el valor i la utilitat dels coneixements transmesos per les dones de manera ancestral així com la seva implementació en l’àmbit laboral.