Acte de valoració del projecte "Fem Xarxa, Fem Empresa 2014-2015” al Centre de Formació Professional d’Automoció
30/04/2015 11:36Més d’una seixantena d’empreses i emprenedors participants en el projecte “Fem xarxa, Fem Empresa 2014-2015”, van assistir ahir a la tarda a l’acte de valoració d’aquesta primera edició del projecte celebrat a l’Auditori del Centre de Formació professional d’Automoció (CFPAC).
El projecte ha ofert cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca. Aquest fet s’ha plasmat amb l’ús d’eines com el mètode Canvas, un taller d’emprenedoria per a famílies, cursos de fiscalitat, la dinamització del teixit empresarial a través de Networking i la comunicació 2.0, i la potenciació i reforç de les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.
"Fem Xarxa, Fem Empresa” es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica de set ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat, i està finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats. Hi participen els ajuntaments de Martorell, d'Olesa de Montserrat, d'Abrera, de Collbató, d'Esparreguera, de Sant Andreu de la Barca i de Sant Esteve Sesrovires. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, explica que és inèdit, a nivell comarcal, el fet que s’hagin adherit al projecte set ajuntaments de diferent caire polític.
Durant prop d’un any, unes 255 persones dels diferents municipis han participat en alguna de les activitats proposades pel “Fem Xarxa, Fem Empresa”. “L’objectiu principal del programa ha estat el d’oferir una visió més global als emprenedors i empresaris a l’hora de desenvolupar els seus projectes”, afirma Lluís Amat.
Experiències del projecte Fem Xarxa, Fem Empresa
L’acte de valoració “Experiències del projecte Fem Xarxa, Fem Empresa” va comptar amb la presència del President de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Olga Campmany, l’alcaldessa de Collbató, Ana Úbeda, el regidor de Promoció Econòmica de Martorell, Lluís Amat, Elisenda Barberà, regidora de Sant Esteve Sesrovires i Roger Garcia, gerent d’Olesa de Montserrat.
Mª Teresa Casanovas, directora i project leader del Centre de Formació professional d’Automoció va ser l’encarregada d’obrir la jornada amb una visita a les instal.lacions del centre on va mostrar als assistents l’edifici de 10.000m² i equipat amb les últimes tecnologies del sector. Els assistents van visitar la gran nau industrial de 2.300 m² que conforma el taller, diverses aules de les 39 que disposa el centre, i els diferents laboratoris.
L’acte es va iniciar a l’auditori de l’edifici amb la intervenció de l’actor Robert Gobern, encarregat de conduir l’esdeveniment fent partícips als assistents de manera dinàmica.
Olga Campmany, directora del Servei d’Ocupació de Catalunya va obrir l’acte donant la benvinguda als assistents i participants en el projecte.
Seguidament es va comptar amb la participació de Xavier Verdaguer, emprenedor en sèrie i inversor de Barcelona instal•lat al Silicon Valley Califòrnia i fundador de l’Imagine Creativity Center de Barcelona, amb la conferència ‘Innovació disruptiva: un tren que no es pot perdre’ donant exemples als empresaris i emprenedors de la importància d’innovar en l’empresa i crear noves idees mitjançant la cooperació. Segons Verdaguer, innovar de manera disruptiva serà clau per a la supervivència i creixement de les empreses motor del país. Caldrà trobar espais de trobada entre les grans empreses que tenen el mercat i el món dels emprenedors que tenen l'agilitat per crear prop dels usuaris. Una relació necessària, però gens fàcil d'aconseguir i mantenir, afirma Verdaguer.
Com a eix principal de l’acte es va projectar un audiovisual de valoració del projecte Fem Xarxa, Fem Empresa amb testimonis de participants, tècnics i formadors d’aquesta primera edició del projecte, on tots valoren molt positivament les accions realitzades en el marc d’aquest projecte destacant sobretot la cooperació entre municipis i el treball en equip per establir vincles entre diferents perfils d’empreses i emprenedors. L’audiovisual “Experiències del projecte Fem Xarxa, Fem Empresa” plasma els esforços dels diferents municipis per dinamitzar l'esperit emprenedor de la zona, educar emocionalment els emprenedors i acompanyar-los perquè desenvolupin el seu talent i el seu potencial a través d'una funció professional útil, creativa i amb sentit.
La jornada que posa punt final a la primera edició d’aquest projecte finalitza amb la intervenció de Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, que va agrair la participació i l’esforç de totes les persones implicades en el projecte.