El Molí Fariner contribueix a crear 24 noves empreses en el primer semestre d'any
05/08/2013 00:00La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell fa balanç positiu del servei que ofereix l'Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local des del Departament de Promoció Econòmica, al Molí Fariner. En els primers sis mesos de l’any, l’agent, integrat en el Servei de Creació i Consolidació d’Empreses, ha assessorat 96 emprenedors, 24 dels quals han constituït empresa.
El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, ha destacat la importància que Martorell esdevingui referent de l’emprenedoria al Baix Llobregat Nord i ha prioritzat millorar aspectes de l’assessorament com ara el finançament.
Gairebé un centenar de consultes
Un informe elaborat des del Servei de Creació i Consolidació d'Empreses, corresponent a dades del primer semestre de 2013, situa en 96 les persones que s’han apropat al Molí Fariner per assessorar-se per crear la seva pròpia empresa o projecte laboral. Majoritàriament, els usuaris d’aquest servei que presta el Departament de Promoció Econòmica respon a un perfil d’home d’entre 36 i 45 anys amb estudis secundaris, que actualment es troba a l’atur. És aleshores quan l’Agent d’Ocupació, que disposa d’un despatx al mateix Molí Fariner, l’assessora i l’orienta, l’ajuda a desenvolupar un Pla de Viabilitat i li ofereix l’espai del Molí Empresa.
24 noves empreses i 30 llocs de treball des de gener
Fruit d’aquest assessorament, s’han creat 24 noves empreses en aquests sis mesos, que donen feina a una trentena de persones en activitats vinculades al comerç, el servei a les persones, els serveis de consultoria, esports, cura de persones grans i cures personals o turisme.
El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, ho valora: “hem generat una trentena de llocs de treball. Sabem que són una petita part de les 2.787 persones aturades a la nostra població, però és un pas. A més, de les 24 empreses, 7 són de fora de Martorell, i això és molt important en l'objectiu d’aconseguir que la nostra població sigui un referent d’emprenedoria del Baix Llobregat Nord”.
El finançament, principal maldecap pels emprenedors
Una de les preocupacions principals de la majoria dels usuaris que han fet ús del servei és com finançar el seu projecte. Amat explica que “per això, reforçarem el servei en aquesta línia de cara a finals d’any. Avui en dia tothom pot tenir idees i projecte, però el crèdit és el que més costa”.
I un altre dels objectius de cara al segon semestre és aconseguir el 100% d’ocupació al Viver d’Empreses, un servei que s’ofereix al mateix Molí Fariner i pel qual també han preguntat una bona part dels 96 emprenedors que han fet ús del Servei de Creació i Consolidació d’Empreses. Actualment, l’ocupació de l’espai és del 70%. La regidoria dóna molta importància a aquest punt, ja que es considera que aquest espai físic ajuda a crear sinèrgies entre les noves empreses i els nous emprenedors dels variats sectors.