donem impuls a l'emprenedor!

Els alumnes de l’escola José Echegaray participants en el CUEME presenten les seves cooperatives

28/04/2021 11:02

Els alumnes de 5è de primària de l’escola José Echegaray participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” han presentat aquest matí les seves cooperatives a l’alcalde de Martorell el Sr. Xavier Fonollosa i a les regidores Rosa Cadenas i Raquel Sans.

Els tres grups d’alumnes de 5è de primària de l’escola José Echegaray, han presentat, aquest matí de manera telemática, davant l’Ajuntament de Martorell les seves cooperatives “Les Manetes del Echegaray”, “Artkids” i “TMW (The Magic Wonkers)”, que van constituir el passat mes de març sol•licitant el seu NIF a través del Centre de Promoció Econòmica.

En aquesta sessió telemàtica les tres cooperatives han explicat com han creat la seva cooperativa i el treball realitzat durant aquests mesos a l’alcalde de Martorell i a les regidores de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, i a la regidora de Joventut, Raquel Sans.

Els representants de les cooperatives escolars han escollit als representants legals en votació pels mateixos companys, han seleccionat el nom, han creat els estatuts, han registrat la seva cooperativa, han dissenyat del seu logotip… i ara estan treballant en la producció dels productes que més tard posaran a la venda el dia del mercat. 
El dia del mercat està per definir, encara que també estan contemplant l’opció de posar a la venda els seus productes a través d’internet per facilitar així la venda.

“Les Manetes del Echegaray”, “Artkids” i “TMW (The Magic Wonkers)” també està cercant una entitat social, fundació o ONG a la que donaran una part dels beneficis que obtindran el dia de la venda al mercat dels seus productes, cosa que afegeix al projecte la presa de consciència i la responsabilitat social de l'empresa.

Cultura emprenedora a l’escola
L’Ajuntament de Martorell participa novament al programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), enguany amb dues escoles del municipi; l’escola José Echegaray i El Pontarró, en una edició preferentment en línia adaptada a la situació generada per la crisi sanitària de la Covid-19.


El programa, iniciat a Martorell des del curs 2013-2014, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques al cicle superior d’educació primària. El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, des d'Educació i Promoció Econòmica i Ocupació, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària.  Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l'estratègia local i el projecte educatiu a l'aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i el segon permet, a través de l'adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes, mitjançant la creació d'una cooperativa escolar.

Enllaç relacionat

Cultura Emprenedora a l’Escola

Veure totes les notícies