L’Ajuntament aprova el Pla de Reactivació Econòmica i de Protecció Social per fer front als efectes de la COVID-19
24/07/2020 10:16El Ple Municipal de juliol, celebrat aquest dilluns en línia, va aprovar el Pla de Reactivació Econòmica i de Protecció Social de Martorell. El Pla és un full de ruta té com a objectiu pal·liar i superar els efectes de la crisi econòmica i social que ha provocat la COVID-19 a la població. Porta per títol ‘Martorell actua’, i inclou dos eixos -el suport a l’economia local i l’àmbit social- i 12 línies d’actuació.
El Pla de Reactivació Econòmica i de Protecció Social de Martorell es basa en donar suport a l’economia local, a l’ocupació i a l’àmbit social i de les persones, amb les famílies, les entitats i les empreses com a destinataris. L’ha elaborat una comissió integrada pels cinc partits representats al consistori, el cap de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament i el director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), sota la presidència de l’alcalde, Xavier Fonollosa.
Precisament Fonollosa va presentar-lo com a un document “que s’ha treballat durant el darrer mes amb les diferents aportacions dels grups en sessions setmanals, escoltant a tothom en un moment com aquest per analitzar la situació actual i traçar unes línies mestres”.
Pel que fa als continguts, el primer eix -l’econòmic-, pretén “promoure l’activitat donant suport a empreses, comerços i autònoms i fer un seguiment i anàlisi dels sectors més afectats i de les ajudes aplicades. També es planteja el foment de l’ocupació, la millora i potenciació de les ajudes i l’impuls de les inversions, amb suport a empreses i promotors privats i fent créixer la inversió des de l’Ajuntament”, segons desgranava el regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior, Lluís Amat.
Pel que fa a l’àmbit social i de les persones, vol “garantir l’accés als serveis essencials i reforçar les estructures dels serveis socials; reforçar la capacitat de resposta l’emergència habitacional; enfortir els mecanismes de prevenció de la vulnerabilitat i de protecció de la gent gran; l’empoderament dels joves i l’anticipació a les seves necessitats; el reforç de l’equitat i la inclusió del sistema educatiu; el treball per incrementar la capacitat de resposta del sistema sanitari; el foment de l’esport com a eina de salut, educativa i de cohesió; fer més rellevant la cultura i el turisme com a pilars econòmics i socials, la consolidació dels mecanismes de prevenció i mantenir els canals de comunicació amb ciutadans i col·lectius”.
Amat va definir el Pla com a “molt transversal i viu, adaptable per a que les accions siguin les més adequades i efectives en cada moment”.