donem impuls a l'emprenedor!

Subvencions per a microempreses i professionals del sector turístic afectats per la COVID-19

16/04/2020 09:42

L’objectiu dels ajuts és garantir la continuïtat de l’activitat dels autònoms i microempreses de l’àmbit del turisme afectades econòmicament per la COVID-19, amb una aportació econòmica directa de 2500 €.

Efectes de l'estat d'alarma per coronavirus sobre la tramitació

Mentre sigui vigent la normativa de l'estat d'alarma:

Els terminis de tots els tràmits estan suspesos, excepte si per aquest tràmit s’indica el contrari en aquesta mateixa pàgina. També s’han suspès els terminis per fer requeriments d’esmena i per aportar documentació, tot i que és possible enviar documentació.

Si necessiteu tramitar, només ho podreu fer per internet. Consulteu l’apartat ‘Què necessiteu fer?’ d’aquesta pàgina si el tràmit està habilitat per fer-lo en línia. En cas que no, utilitzeu la petició genèrica

Si no teniu certificat digital, podeu tramitar amb idCAT Mòbil quan el tràmit ho permeti. Consulteu com obtenir-lo

Les incidències tècniques no es podran resoldre en els terminis habituals.

Aquest tràmit, 'Subvencions per a microempreses i professionals del sector turístic afectats per la COVID-19', no està afectat per la suspensió de terminis i per tant es tramitarà d’acord amb el procediment habitual.

Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

Consulteu les preguntes freqüents

A qui va dirigit


A autònoms i microempreses, que compleixin els requisits establerts i que desenvolupin una d’aquestes activitats:

  • Establiments d’allotjament turístic: establiment hotelers, apartaments turístics, càmpings, establiments de turisme rural.
  • Empreses turístiques de mediació: agències receptives amb seu central a Catalunya, Destination managers companyies,  Organitzadors professionals de congressos i explotadors d’habitatges d’ús turístics.  
  • Establiments i activitats d’interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme i afavoreixen les estades en el territori.
  • Guies de turisme habilitats.

Organisme Responsable

Normativa

Què necessiteu fer?

Sol·licitar la subvenció

Aportar documentació

Documentació Relacionada

Preguntes Freqüents

Font: Generalitat de Catalunya

Veure totes les notícies