donem impuls a l'emprenedor!

Moratòria d'impostos per a pimes i autònoms fins al 20 de maig

15/04/2020 10:27

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts en el consell de ministres l'ampliació del termini del pagament d'impostos (liquidació de l'IVA, els pagaments fraccionats de l'IRPF i l'impost de societats) per part de pimes i autònoms fins al 20 de maig de 2020.

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ja va avançar divendres passat aquesta mesura, que els impostos que s'havien de presentar abans del 20 d'abril s'ajornin un mes, fins al 20 de maig. La setmana que ve acabava el termini per presentar la liquidació de l'IVA del primer trimestre i també els pagaments fraccionats de l'IRPF i de l'impost de societats. El termini per a les domiciliacions serà fins al 15 de maig –ara estava previst fins al 15 d'abril.

Segons ha explicat Montero en roda de premsa després del consell de ministres, a la mesura s'hi podran acollir les empreses i autònoms que facturin fins a 600.000 euros anuals –el 95% del total, ha dit–, cosa que es tradueix, ha explicat, en 3,4 milions de contribuents que havien de presentar la declaració tributària aquest mes d'abril. La moratòria, segons la ministra, tindrà un impacte de 3.558 milions d'euros en la liquiditat d'aquests col·lectius. A més, Montero també ha explicat que l'Estat ja ha avalat 48.542 operacions a través de la línia de crèdit ICO per un import de 4.739 milions d'euros, dels quals 3.625 milions corresponen a pimes i autònoms.

De cara als pròxims dies, Montero també ha explicat que preveuen aprovar que els autònoms que tributen per mòduls passin a fer-ho per estimació directa.

 

Més informació

Real Decreto-ley 14/2020, de 14 de abril, por el que se extiende el plazo para la presentación e ingreso de determinadas declaraciones y autoliquidaciones tributarias

BOE: Moratoria tributs, IVA,IRPF, IS BOE-A-2020-4448

 

Veure totes les notícies