donem impuls a l'emprenedor!

El Molí Empresa participa a ‘Imagine Circular Economy’ amb el prototip d’una app per a comunitats de veïns

30/10/2019 11:33

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Barcelona Imagine Circular Economy, un programa impulsat per la Fundació Banc Sabadell i coordinat per Imagine Creative Center que vol fer realitat projectes d’economia circular, emprenedoria i innovació. El Servei d’Emprenedoria del Molí Empresa de Martorell hi ha participat amb el prototip de l’app mòbil ‘Ding Dong’ per a comunitats de veïns que vulguin ser més sostenibles i col·laboratives.

A Imagine Circular Economy hi han pres part quatre equips, prèviament seleccionats al Dream Big Circular Economy, que va tenir lloc el 7 d’octubre a la Sala Agbar del Museu de les Aigües de Barcelona. En aquella jornada, 200 participants repartits en 60 equips van treballar dinàmiques d’inspiració, ideació, prototip i comunicació, sota el mètode Lombard, per tal de generar idees en l’àmbit de l’economia circular, que reaprofita els consums per reduir, reutilitzar i reciclar elements.

Els equips guanyadors, entre ells el de Martorell, han estat convidats aquest cap de setmana a treballar en diferents llocs emblemàtics de Barcelona per rebre assessorament d’experts del sector, poder fer realitat els seus projectes i presentar-los a la Demo Day, que s’ha fet aquest dilluns a la Torre Banc Sabadell de Barcelona.

Reptes actuals d’economia circular transformat en solucions

Els quatre equips d’Imagine Circular Economy han treballat en diferents reptes. Crear comunitats de veïns més sostenibles i col·laboratives és el propòsit de ‘Ding Dong’, l’app mòbil creada per Carme Moles, Raquel Moya i Ana Millán, membres del Servei d’Emprenedoria del Molí Empresa de Martorell.

Carme Moles ha explicat que el propòsit és que “els propietaris, inquilins i també gestores immobiliàries puguin compartir serveis i objectes que no fan servir o que volen reutilitzar”. A través de la seva interfície, “els veïns poden publicar les seves necessitats i oferir als altes objectes que no necessiten i que volen reutilitzar, com mobles o mitjans de transport”, un mètode que, segons les seves creadores permet estalviar fins a 500 euros.

“L’app contempla l’espai ‘Em sobra’, on la gent pot posar objectes o productes que ja no fem servir, des de roba a menjar; l’apartat ‘Em falta’ per anunciar aquelles coses o serveis que ens manquen o necessitem, i un apartat per compartir”, ha detallat.

Raquel Moya comenta que també s’hi ha presentat el projecte Givers, un triple marketplace d’upcycling que posa en contacte persones que tenen objectes que ja no volen, tenia el repte de redissenyar la forma en què accedim, fem servir i donem vida als dispositius electrònics de gran consum.

D’altra banda, la plataforma digital que ofereix a l’usuari la millor opció per desfer-se d’un residu, causant el menor impacte possible al medi ambient, projecte W3R, tenia el repte de solucionar com alimentar-nos de manera més circular a les ciutats.

Finalment, el projecte B-Come, una eina digital que permet conèixer l’impacte de les decisions que prenen les marques per tenir els recursos per produir amb responsabilitat i sense pressió de costos, entendre al nou consumidor i fidelitzar-lo, havia de solucionar el repte de duu el concepte de proximitat al món tèxtil i conscienciar de la sostenibilitat del consum tèxtil de proximitat.

La d’aquest any ha estat la primera edició del programa Imagine Circular Economy que la Fundació Banc Sabadell vol repetir l’any vinent per a reunir un total de 500 emprenedors i estendre l’experiència també a Madrid.

 

Enllaç relacionat

Ajuntament de Martorell

 

Veure totes les notícies